Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmmousse
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plasticfolie
Steelpan
ronde schaal
Ø 16 cm
Ingrediënten
▢
2
blaadjes
witte gelatine
▢
½
zakje
verse dille
á 15 g,
▢
2
pakjes
gerookte zalmfilet
á 100 g, AH,
▢
1
perssinaasappel
▢
1
kuipje
verse roomkaas naturel
150 g,
▢
mespunt
chilipoeder
▢
1
eetlepel
roze peperbessen
potje, Royal Mail,
▢
⅛
liter
slagroom
Instructies
Voorbereiden:
In kom met ruim koud water gelatine 5 minuten laten weken:
Schaal bekleden met plasticfolie.
Op bodem enkele toefjes dille leggen.
Schaal bekleden met helft van plakjes zalm.
Sinaasappel uitpersen en sap in steelpan zachtjes verwarmen.
Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen.
Steelpan in bak met koud water zetten en mengsel in 2 minuten laten afkoelen tot lauwwarm.
Rest van zalm in kleine stukjes snijden. 3 Takjes dille fijnknippen.
In kom roomkaas en gelatinemengsel tot glad mengsel roeren.
Stukjes zalm, fijngeknipte dille, chilipoeder en peperbessen erdoor roeren.
Slagroom stijfkloppen en luchtig door zalmmengsel scheppen.
Zalmmengsel in schaal scheppen en bovenkant gladstrijken.
In koelkast mousse afgedekt in 3 uur laten opstijven.
Bereiden:
Platte schaal op ronde schaal zetten.
Samen keren, schudden en mousse op schaal laten glijden.
Folie voorzichtig verwijderen.
Garneren met rest van dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ontbijt
/
Vis
/
Zalm