Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmmousse met bleekselderij
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
50
minuten
min
Bereidingstijd:
3
uur
uur
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ronde kom
inhoud ca. ¾ liter,
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
2
blaadjes
gelatine
witte
▢
15
gr
dille
verse
▢
2
bosuitjes
▢
1
blikje
rode zalm
netto 213 g, John West,
▢
200
g
gerookte zalm
▢
2
eetlepels
zure room
▢
1 ½
eetlepel
citroensap
▢
⅛
liter
slagroom
▢
zout
▢
peper
▢
4
stengels
bleekselderij
▢
1
komkommer
▢
1
eetlepel
olie
om in te vetten
Instructies
In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
Kom invetten.
Bodem en wand bekleden met helft van takjes dille.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
In kopje rest van dille fijnknippen. In zeef zalm laten uitlekken.
Velletjes en graatjes verwijderen.
In keukenmachine zalm uit blik, 150 g gerookte zalm en zure room pureren.
In pannetje citroensap verwarmen.
Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in citroensap oplossen. Gelatinemengsel, bosui en fijngeknipte dille door zalmmengsel mengen.
Slagroom stijfkloppen.
Zalmmengsel luchtig door slagroom spatelen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Zalmmengsel in kom scheppen.
Bovenkant gladstrijken.
In koelkast zalmmousse in ca. 3 uur laten opstijven.
Bleekselderij schoonmaken, wassen, in stukken van ca. 10 cm lang snijden en in lengte in vieren snijden.
Komkommer wassen, in lengte halveren en zaadjes verwijderen.
Helften in stukken van ca. 10 cm lang snijden en in lengte in dunne repen snijden. Rest van zalmplakjes in lengte in repen van 2 cm dik snijden.
Losjes tot roosjes oprollen.
BEREIDEN:
Kom enkele seconden in heet water houden.
Platte schaal erop leggen.
Samen keren, even schudden en zalmmousse op schaal laten glijden.
Garneren met zalmroosjes.
Enkele repen bleekselderij en komkommer rond zalmmousse leggen.
Rest apart erbij serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met toast.
Voedingswaarden
Calories:
125
kcal
|
koolhydraten:
1
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zalm