Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmomelet met Groene Groenten en Hollandaisesaus
Deze luchtige zalmomelet met groene groenten en romige Hollandaisesaus is een heerlijk verfijnde maaltijd. Perfect met krieltjes en een glas frisse rosé!
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Koekenpan
Garde
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
500
g
peultjes
▢
3
bosuitjes
in ringetjes
▢
450
g
kleine krieltjes
▢
6
eieren
▢
200
g
zalmfilet
in snippers
▢
15
g
peterselie
fijngehakt
▢
2
el
boter
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
1
pakje
Hollandaisesaus
Instructies
Kook de krieltjes in 8 minuten gaar, giet af en houd warm.
Klop de eieren los met 3 eetlepels water, bosui, zalmsnippers, zout en peper naar smaak.
Verhit in twee koekenpannen elk 1 eetlepel boter en bak vier omeletten één voor één.
Voeg indien nodig extra boter toe.
Houd de omeletten warm terwijl je de Hollandaisesaus volgens de verpakking bereidt.
Roer de fijngehakte peterselie door de saus en voeg de resterende boter toe.
Leg de peultjes op de omeletten en klap ze dubbel.
Meng de krieltjes met de rest van de peterselie en serveer naast de omelet.
Schenk de Hollandaisesaus over de omelet en de krieltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Antinori Cipresseto Rosato Toscana – een frisse en fruitige rosé die perfect past bij de zalm en romige Hollandaisesaus.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
28
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.4
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden