Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmpakketjes met tijmboter uit Nice
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
keukentouw
Koekenpan
keukenpapier
kom
mes
snijplank
Oven
kookpan
Bakpapier
Ingrediënten
▢
4
moten zalm
ongeveer 150 g elk
▢
2
eetlepels
olie
▢
50
g
zachte boter
▢
1
teentje
knoflook
geplet
▢
2
theelepels
mosterdzaadjes
▢
2
theelepels
fijngesneden tijmnaaldjes
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
4
tomaten
▢
Takjes
tijm
Instructies
Halveer de zalmmoten en verwijder eventuele graten.
Bind elke halve moot met keukentouw tot een rond pakketje.
Verhit olie in een pan en bak de zalmpakketjes aan beide zijden gedurende 1 minuut.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en laat afkoelen.
Meng de zachte boter met geplette knoflook, mosterdzaadjes, fijngesneden tijm, zout en peper.
Maak een kruisvormige inkeping in elke tomaat, dompel ze 30 seconden onder in kokend water en ontvel ze.
Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Knip uit bakpapier 8 cirkels van 25 cm doorsnede.
Leg in het midden van elke cirkel een zalmpakketje.
Verdeel de gekruide boter en tomatenblokjes over de zalm.
Vouw het papier dicht en bind het vast met touwtjes.
Plaats de zalmpakketjes op een bakplaat.
Bak de zalm in het midden van de oven gedurende 10-15 minuten.
Leg de pakketjes op borden en open ze.
Garneer met een takje tijm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
23
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Notenvrij
Feestdagen etc
Kerst
/
Moederdag
/
Pasen