Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmrolletjes met limoenricotta
Porties:
16
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plasticfolie
Ingrediënten
▢
1
limoen
▢
½
bakje
ricotta
kaas, bakje a 250 g
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
200
g
gerookte zalmfilet
▢
½
zakje
verse basilicum
a 15 g
Instructies
Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen.
Limoen uitpersen.
Ricotta, zout en peper naar smaak door limoenschil mengen.
Op werkvlak stuk folie uitspreiden.
Plakjes zalm erop leggen in rechthoek van ca. 20 x 16 cm.
Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met dun laagje limoenricotta.
Afdekken met blaadjes basilicum.
Met behulp van folie zalm vanaf lange zijde oprollen.
Zalmrol in folie wikkelen.
In koelkast ca. 1 uur laten opstijven.
Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakjes van ca. 1 cm dik snijden.
Serveren in schaaltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
60 Voorbereidingstijd. bereidingstijd 10 minuten
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Zalm