Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmroosjes met Komkommerparels
Porties:
6
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
zalm
niet gerookt
▢
1
komkommer
▢
120
ml
azijn
▢
Poedersuiker
▢
1
klein
bekertje crème fraîche
▢
Vanillegelei
Instructies
Los de poedersuiker op in de witte azijn.
Voeg suiker toe naar smaak, totdat een frisse zoetzure smaak is ontstaan.
Schil de komkommer en draai er met de kleinste meloenboor kleine parels van.
Doe ze in de azijn en laat ze een tijdje marineren.
Laat ze daarna uitlekken in een zeef.
Snijd de zalmplakjes recht en maak er twaalf gelijke rolletjes van.
Breng de crème fraîche op smaak met een snufje zout.
Verdeel de zalmrolletjes over de zes bordjes.
Leg er met een koffielepel een bolletje crème fraîche naast en trek een streep met de bolle kant van de lepel.
Druppel hierop wat van de vanillegelei.
Leg de komkommerparels om het gerechtje heen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
Voor een mooie presentatie kunnen de zalmrolletjes worden gevormd tot roosjes
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay past goed bij de zachte smaak van de zalm en de frisheid van de komkommerparels.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij