Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmtartaar met Dille en Limoen
Een frisse en verfijnde zalmtartaar met een vleugje dille en limoen, perfect als elegant voorgerecht.
Porties:
4
personen
(plus 1 uur marineren)
20
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koksmes
Mengkom
Kommetjes voor serveren
Ingrediënten
▢
250
g
verse zalm
in kleine blokjes van ongeveer 5 mm gesneden
▢
2
lente-uitjes
fijngesneden
▢
1
takje
verse dille
fijn gesnipperd
▢
Sap van 1 limoen
▢
Fijngeraspte schil van 1 limoen
▢
Olijfolie
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Snijd de zalm met een scherp mes in kleine blokjes van ongeveer 5 mm.
Meng de fijngesneden lente-uitjes en de gesnipperde dille door de zalmblokjes.
Voeg de geraspte limoenschil, limoensap en een scheutje olijfolie toe aan het zalmmengsel.
Breng op smaak met peper en zout, en meng alles goed door elkaar.
Laat de tartaar minimaal 1 uur marineren in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Serveer de zalmtartaar in kleine kommetjes en garneer met een takje verse dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay met lichte houtrijping past uitstekend bij deze zalmtartaar.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
2
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Japan
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Pescatarian