Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmterrine met paling
AllerHande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
cakevorm lengte ca. 20 cm,
plasticfolie
rond uitsteekvormpje doorsnede ca. 8 cm
Ingrediënten
▢
100
gr
gerookte zalmfilet
▢
100
gr
gerookte palingfilet
▢
2
blaadjes
witte gelatine
▢
200
gr
verse roomkaas naturel
▢
1
eetlepel
Franse mosterd
▢
¾
dl
slagroom
▢
8
sneetjes
wit casinobrood
▢
1
takje
dille
zakje á 15 g,
▢
1
eetlepel
olie
om in te vetten
Instructies
Voorbereiding:
Vorm invetten en bekleden met plasticfolie.
Helft van plakjes zalm over bodem verdelen.
In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
Intussen paling in stukjes snijden.
In kom roomkaas en mosterd door elkaar roeren tot glad mengsel ontstaat.
Palingstukjes erdoor roeren.
In steelpan 1 eetlepel water verhitten.
Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in heet water oplossen.
Gelatinemengsel al roerend in dun straaltje aan roomkaasmengsel toevoegen.
In kom slagroom bijna stijf kloppen.
Slagroom door roomkaasmengsel scheppen.
Helft van roomkaasmengsel in vorm scheppen.
Rest van
plakjes zalm erover verdelen.
Rest van roomkaasmengsel erop scheppen.
Terrine in koelkast afgedekt in ca. 4 uur laten opstijven.
Bereiden:
In broodrooster brood roosteren.
Met uitsteekvormpje uit elke snee brood 1 rondje steken.
Plank op vorm leggen.
Samen keren, even schudden en terrine op plank laten glijden.
Plasticfolie voorzichtig verwijderen. Terrine in 8 plakken snijden.
Op vier borden elk 2 plakken van terrine leggen. Garneren met toefjes dille. Serveren met broodrondjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zalm