Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmtournedos met groentedressing
AllerHande 1996
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
1 ½
limoen
of citroen,
▢
2
pakjes
zalmtournedos
á ca. 200 g, AH,
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper
▢
1
mespunt
pimentpoeder
▢
1
avocado
▢
2
trostomaten,
▢
1
rode Spaanse peper
▢
2
bolletjes
gember
▢
4
takjes
tijm
zakje á 15 g,
▢
6
eetlepels
olijfolie,
Instructies
Limoen uitpersen.
Zalmtournedos in platte schaal leggen en bestrooien met zout, peper en pimentpoeder.
Besprenkelen met 2 eetlepels limoensap en ca. 20 minuten in koelkast laten staan.
Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
Avocadohelften in blokjes van ca. 1 cm snijden.
In kom doen en met rest van limoensap besprenkelen.
Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
Vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
Peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in dunne reepjes snijden. Gemberbolletjes in stukjes snijden.
Tomaat, gember, rode peper en 5 eetlepels olie door avocado scheppen. Tijmblaadjes erboven van takjes rissen.
Mengsel op smaak brengen met zout en peper.
Zalm droogdeppen metkeukenpapier en met rest van olie bestrijken.
Zalm op hete barbecue in ca. 5 minuten bruin roosteren, halverwege keren.
Zalm op borden leggen.
Groentedressing over warme zalm scheppen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met basmatirijst en Caribische vruchtensalade.
Voedingswaarden
Calories:
435
kcal
|
koolhydraten:
7
g
|
Protein:
21
g
|
Vet:
35
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten