Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmtournedos met kruidendressing
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
2 cocktailprikkers,
keukenpapier
Ingrediënten
▢
1
schaaltje
zalmtournedos
200 g, AH,
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper
▢
4
plakjes
katenspek
▢
1
eetlepel
bloem
▢
6
eetlepels
olijfolie,
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
1
eetlepel
sinaasappelsap
▢
1
eetlepel
Dijonmosterd
Grey Poupon,
▢
3
theelepels
bieslook
doosje á 25 g, diepvries, Iglo,
▢
1
theelepel
basilicum
doosje á 25 g, diepvries, Iglo,
▢
1
theelepel
vloeibare honing
▢
25
g
boter of margarine
▢
1
pak
pangroente Auberge
300 g, diepvries, AH,
Instructies
Voorbereiding:
Zalmtournedos droogdeppen met keukenpapier.
Bestrooien met zout en peper.
Om elke tournedos 2 plakjes spek vouwen en vastzetten met cocktailprikker.
Op plat bord bloem strooien.
Tournedos door bloem wentelen, zodat alle kanten bedekt -zijn met bloem.
In kom 4 eetlepels olie, citroensap, sinaasappelsap, mosterd, bieslook, basilicum en honing tot dressing mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Bereiden:
In hapjespan boter en rest van olie verhitten.
Zalmtournedos aan beide kanten snel dichtschroeien en op middelhoog vuur ca. 8 minuten bakken, halverwege keren.
Intussen in pan weinig water met zout aan de kook brengen.
Pangroente toevoegen en afgedekt ca. 6 á 8 minuten zachtjes koken.
Groente over twee borden verdelen.
Beetje kruidendressing erover schenken.
Zalmtournedos in midden leggen en besprenkelen met rest van dressing.
Serveren met gebakken krielaardappeltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zalm