Klop de boter met de suiker tot een bleke, luchtige massa.
Klop het ei erdoor.
Zeef de bloem met het bakpoeder en roer dit door de botermassa.
Vorm balletjes van het deeg en leg deze met 5 cm tussenruimte op de bakplaten.
Druk met de wijsvinger een kuiltje in elk koekje en vul het met een beetje jam.
Bak de koekjes 10 minuten lichtbruin.
Schep nog een beetje jam op de warme koekjes.
Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
Bewaar de koekjes in een goed gesloten trommel (4-5 dagen).
Variaties:
Zandkoekjes gevuld met Lemon Curd: Vervang de jam door lemon curd.
Zandkoekjes gevuld met Appel & Kaneel: Voeg ½ theelepel kaneel aan de bloem toe en vul de koekjes met appelmoes of vruchtenspread.
Zandkoekjes gevuld met Chocolade: Vervang 2 eetlepels bloem door cacaopoeder en vul de koekjes met chocolade-hazelnootpasta.
Zandkoekjes met Rozijnen: Voeg 75 gram rozijnen toe aan het deeg.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de zandkoekjes bij een kopje thee of koffie voor een heerlijke snack.Wijnadvies:Serveer deze koekjes met een frisse witte wijn of een lichte rosé.