Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeebaars met Venkelsalsa en Aioli
Delicate zeebaars met stevige aioli en frisse venkelsalsa. Een smaakvolle combinatie van subtiele en pittige smaken.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadslee
kom
Mandoline of kaasrasp (optioneel)
Oven
Ingrediënten
▢
1
citroen
▢
1
fijngehakte chilipeper
▢
1
fijngehakte kleine rode ui
▢
1
gehakt klein bosje verse peterselie
▢
1
theelepel
mosterd
▢
1
theelepel
wijnazijn
▢
1
venkelknol
▢
2
gesneden tomaten
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
4
eetlepels
Hellmann's Real
▢
4
zeebaars
▢
1
gekneusde
teen knoflook
▢
Peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 210 °C.
Snijd de zeebaars aan beide kanten 3 keer lichtjes in.
Plaats de vissen in een braadslee en sprenkel olijfolie erover.
Breng op smaak met peper.
Zet de zeebaars 8-10 minuten in de oven.
Rasp de venkel zo fijn mogelijk.
Doe de venkel in een kom en voeg rode ui, tomaat, chilipeper, peterselie, olijfolie en azijn toe.
Breng op smaak met peper en meng.
Meng mayonaise, knoflook en mosterd in een kom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de zeebaars met venkelsalsa en aioli.
Wijnadvies:
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met citrus tonen die goed past bij de zeebaars en venkel.
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de delicate smaken van de zeebaars complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Salade
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Mediterraan
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij