Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeeduivel in Rode Wijnsaus met Knapperige Bacon
Een verfijnd gerecht met zeeduivel, krokante bacon en een rijke rode wijnsaus. Perfect voor een luxe diner of speciale gelegenheid!
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
kookpan
Zeef
Ingrediënten
▢
300
g
zeeduivelfilet
in 4 moten
▢
1
eetlepel
grof gemalen zwarte peperkorrels
▢
4
dunne
plakken bakbacon
▢
1
eetlepel
boter
▢
2
sjalotten
zeer fijngehakt
▢
50
g
wortel
in zeer kleine blokjes
▢
50
g
bleekselderij
in zeer kleine blokjes
▢
200
g
visgraten
bijv. tong
▢
Peterseliestelen
fijngehakt
▢
2
dl
rode wijn
▢
3
dl
visfond
pot, inh. 400 ml
▢
4
dl
kalfsfond
▢
Zout en peper
Instructies
Rol elke moot zeeduivel in een plak bacon en druk licht aan beide kanten in grove gemalen peper.
Verhit boter in een pan en bak de sjalotten, groenten, visgraten en fijngehakte peterselie zachtjes gedurende 10 minuten.
Voeg de rode wijn en visfond toe en roer de aanbaksels los.
Breng het geheel aan de kook en laat op matig vuur tot de helft inkoken, regelmatig afschuimen.
Zeef de saus.
Breng in een andere pan de kalfsfond aan de kook en laat deze tot 1 dl inkoken.
Roer de kalfsfond door de gezeefde saus.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Plaats de stukken zeeduivel in een met boter ingevette ovenschaal.
Bak de vis gedurende 8-10 minuten gaar.
Verwarm de saus opnieuw en breng op smaak met zout en peper.
Schep een beetje saus op de borden en leg de vis in de saus.
Serveer met gefrituurde prei-julienne.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Pinot Noir of een lichte Bordeaux, sluit perfect aan bij de rijke smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
24
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gourmet
/
Hoofdgerechten
/
Tussengerecht
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Kerst