Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeekraalsalade met bospeen
AllerHande 1996
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
1
doosje
zeekraal
100 g,
▢
150
g
bospeen
▢
½
gele paprika
▢
1
eetlepel
witte wijn azijn
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
theelepel
dragonmosterd,
▢
1
theelepel
vloeibare honing
▢
versgemalen zwarte peper
▢
1
takje
basilicum
Instructies
Eieren in ca. 10 minuten hard koken.
Onder koud water afspoelen en pellen.
Eieren in partjes snijden. 1 Liter water aan de kook brengen.
Zeekraal in vergiet doen.
Kokend water erover schenken.
Zeekraal laten afkoelen en goed laten uitlekken.
Wortels schoonmaken,wassen en (met dunschiller)in lengte in dunne plakken schaven.
Paprika wassen, schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden.
In slaschaal azijn, olie, mosterd, honing en peper tot sausje roeren.
Wortel, paprika en zeekraal erdoor scheppen.
Partjes ei erop leggen.
Basilicum in reepjes snijden en erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren bij gebakken of gestoofde vis of bij gebakken kipfilet.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
3
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Jaargetijde:
Snel te maken