Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeetongrolletjes met Camembert Room
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
4 satéprikkers
Ingrediënten
▢
150
g
gepelde garnalen
▢
1
wortel
▢
1
ui
▢
4
takjes
tijm
▢
4
zeetongfilets
▢
Peper
naar smaak
▢
5
eetlepels
droge witte wijn
▢
125
g
camembert
▢
200
g
crème fraîche
▢
zout
naar smaak
Instructies
Spoel de garnalen af en dep ze droog.
Schil de wortel en de ui en snijd ze in reepjes.
Was de tijm.
Spoel de visfilets af en dep ze droog.
Bestrooi ze met zout, rol ze op en steek ze vast met de prikkers.
Breng de wijn aan de kook met 100 ml water, de wortel, de ui, de tijm en wat zout en peper.
Stoof de visrolletjes ongeveer 5 minuten met het deksel op de pan en haal ze eruit.
Zeef de fond en vang deze op.
Verwijder de tijm uit de zeef en houd de groenten apart.
Verhit de fond.
Verwijder de korst van de camembert. Snijd de camembert in grote stukken en smelt de kaas in de fond onder voortdurend roeren.
Roer de crème fraîche erdoorheen en breng op smaak.
Voeg de garnalen toe.
Verdeel de wortel en de ui over vier kleine ovenvaste schaaltjes.
Leg de visrolletjes erop en giet de saus eroverheen.
Gratineer de visrolletjes in een voorverwarmde oven op 200°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer ze met een koele witte wijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Kaas
/
Vis
/
Zeevruchten