Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeewolf met Peultjes in Lente-uisaus
Deze romige zeewolf met peultjes en lente-uisaus is een smaakvol hoofdgerecht dat perfect is voor de feestdagen. Geserveerd met toefjes aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Oven
Spuitzak voor aardappelpuree
Ingrediënten
▢
300
g
peultjes
▢
600
g
zeewolfmoten
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
1 ½
pakje
kerrie- en lente-uisaus
▢
5
eetlepels
crème fraîche
▢
Aardappelpuree
voor toefjes aan de rand van de schotel
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de peultjes in een ingevette ovenschaal.
Leg de zeewolfmoten bovenop de peultjes en bestrooi met zout en peper.
Bereid 1 ½ pakje kerrie- en lente-uisaus volgens de instructies op de verpakking.
Roer de crème fraîche door de saus.
Giet de saus over de zeewolf.
Spuit toefjes aardappelpuree aan de rand van de ovenschaal.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en stoof de vis in ongeveer 25 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay om de smaken van de lente-ui en kerrie goed in balans te brengen.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst