Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Zelf mokka extract maken
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Gesteriliseerde flesjes en dekseltjes
Ingrediënten
▢
75
gram
oploskoffie
▢
250
ml
water
▢
340
gram
suiker of Zùsto indien je suikervrij wilt
▢
40
ml
water
▢
300
ml
water
▢
Indien je alcohol wenst
een borrelglaasje cognac, amaretto, licor43 of iets dergelijks.
Instructies
Vul een pan met dikke bodem met de 340 gr suiker of Zùsto en 40 ml water.
Laat dit zonder te roeren smelten tot een mooie goudgele karamel.
Blus het geheel af met de oploskoffie die je een half uurtje hebt laten trekken.
Kijk uit want dit schuimt en spettert.
Wees dus voorzichtig want suiker brandt door op je huid.
Wil je graag een scheutje alcohol erin ?
Voeg dan een borrelglaasje drank naar keuze toe.
Dit kan cognac, amaretto, licor43 of iets dergelijks zijn.
Neem nu de resterende 300 ml water en voeg dit toe aan de koffie/karamel.
Roer door en schenk dan het extract in 1 of meerdere flesjes.
Plak er een stikkertje op met de datum en laat het geheel afkoelen voordat je het gaat gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept