Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgebakken Brood met Bruin Meel
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Rijzen
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine of mixer met kneedhaken
broodvorm
aluminiumfolie
Kwastje of keukenpapier
Oven
Ingrediënten
▢
500
g
meel
bijv. 250 g bruin meel en 250 g tarwebloem
▢
25
g
verse gist
▢
1
ei
▢
200
ml
warm water
▢
1
afgestreken dessertlepel witte basterdsuiker
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
afgestreken eetlepel
zout
▢
2
volle eetlepels broodverbeteraar
te koop bij molenaars
Instructies
Doe het ei, suiker en olie in een keukenmachine van ongeveer 800 watt.
Voeg het warme water toe en verkruimel vervolgens de gist erin.
Laat de machine op een lage stand draaien.
Voeg geleidelijk het meel toe terwijl de machine blijft draaien.
Voeg de broodverbeteraar toe en als laatste het zout.
Laat het deeg ongeveer 5 minuten kneden.
Vet intussen een broodvorm in met olie.
Verwarm de oven voor op 50°C en plaats het deeg in de ingevette vorm in het midden van de oven.
Laat het rijzen tot het deeg ongeveer 4 cm boven de vorm uitkomt (ongeveer 1 uur).
Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood gedurende 40 minuten gaar.
Dek het brood na 20 minuten af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de korst te bruin wordt.
Haal het brood uit de oven en dep het lichtjes nat met een kwastje of keukenpapier voor een mooie glanzende korst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit zelfgebakken brood past goed bij een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir of een Merlot.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Brunch
/
Hoofdgerechten
/
Lunch
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch