Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgebakken Pepernoten
Zelfgebakken pepernoten, heerlijk kruidig en perfect voor Sinterklaasavond.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
kom
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
speculaaskruiden
▢
100
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
50
gram
basterdsuiker
▢
60
gram
boter
Instructies
Doe het bakmeel, de suiker, de speculaaskruiden en de boter in een kom.
Snijd de boter in de kom in stukjes.
Kneed het mengsel tot een bal.
Vet een bakplaat in en verwarm de oven voor op 170°C.
Draai kleine balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat.
Druk de balletjes licht in met je duim.
Bak de pepernoten in ± 10 minuten gaar in de oven.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de pepernoten afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een kopje warme chocolademelk.
Wijnadvies:
Geen specifieke aanbeveling.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Sinterklaas