Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakt Brood
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Rijzen
1
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Mengkom
keukenhanddoek
mes
Ingrediënten
▢
2
g
zout
▢
500
g
bloem
▢
250
g
lauw water
▢
20
g
gist
▢
80
g
vetstof
boter of zonnebloemolie
Optioneel:
▢
1
koffielepel
honing
Instructies
Los de gist op in lauw water.
Meng de bloem met zout.
Voeg het opgeloste gistmengsel toe in een kuiltje in de bloem en roer voorzichtig tot alles gemengd is.
Kneed het deeg goed totdat het niet meer plakt.
Voeg indien nodig wat bloem toe tijdens het kneden.
Kneed minstens 10 minuten, totdat het deeg goed droog is en niet meer plakt.
Laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen op kamertemperatuur, bedekt met een keukenhanddoek.
Druk het deeg nogmaals goed samen en leg het in de gewenste vorm.
Laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen met een handdoek erover.
Prik twee luchtgaten in het deeg met een mes en bak het in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 45 minuten.
Geniet van dit zelfgebakken brood bij je lunch of brunch!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Dit brood past goed bij een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Brunch
/
Lunch
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch