Zelfgemaakte Aardappelgnocchi met Zuurkool of Rodekool
Een recept voor zelfgemaakte aardappelgnocchi, perfect als stevig bijgerecht of als hoofdgerecht. De gnocchi combineren verrassend goed met de uitgesproken smaken van zuurkool of rodekool.
Prakt de gekookte en afgekoelde aardappels tot een puree of rasp ze grof.
Doe alle overige ingrediënten bij de aardappelen en kneed het tot een plakkerig, zwaar deeg.
Rol een stukje deeg uit tot een rolletje van ongeveer 1 tot 1,5 cm dik op een snijplank.
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een beetje zout.
Snijd kleine stukjes deeg van ongeveer 2 cm van het rolletje en laat ze direct in het kokende water vallen.
Kook niet te veel gnocchi tegelijkertijd.
Roer zachtjes in de pan zodat de gnocchi niet aan de bodem vastplakken.
Zodra de gnocchi boven komen drijven, kook je ze nog 2 tot 3 minuten door.
Giet de gnocchi af of vis ze met een lepel uit het water.
De gnocchi zijn direct lekker met grove bloem, maar voor een compactere structuur kun je ze eerst laten afkoelen en later opwarmen in een stoommandje of magnetron.
Serveer de gnocchi als bijgerecht in plaats van aardappelen, of als hoofdgerecht met zuurkool, rodekool of andere groenten met een uitgesproken smaak en gebakken uitjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de gnocchi met gebakken uitjes en gebakken spekjes voor een extra hartige maaltijd.
Wijnadvies:
Bij zuurkool past een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. Bij rodekool is een fruitige rode wijn, zoals een Pinot Noir, een goede keuze.