Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte amandelspijs voor de lekkerste baksels
Maak zelf amandelspijs met slechts drie ingrediënten. Perfect als vulling voor gevulde speculaas, kerststol of banketstaaf. Hoe langer je het laat rijpen, hoe beter de smaak!
Porties:
1
portie (± 250 g)
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
rijping voor optimale smaak
21
dagen
d
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
Keukenmachine of amandelmolen
schone theedoek
kom
Ingrediënten
▢
125
g
amandelen
▢
125
g
suiker
▢
1
ei
Instructies
Laat de amandelen 1-2 minuten koken en giet ze af in een vergiet.
Spoel af met koud water en wrijf de bruine vliesjes eraf met een schone theedoek.
Laat de amandelen goed drogen en maal ze fijn met een amandelmolen of keukenmachine.
Meng de gemalen amandelen met de suiker, het ei en een snufje zout tot een smeuïge massa.
Doe het amandelspijs in een afgesloten bakje en laat het minimaal een week in de koelkast rijpen.
Hoe langer het rijpt, hoe beter de smaak!
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Gebruik het als vulling voor gevulde speculaas, kerststol of amandelbroodjes.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals
Muscat
of een glas
Amaretto
past goed bij baksels met amandelspijs.
Voedingswaarden
Calories:
50
kcal
|
koolhydraten:
23
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
13
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
21
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Koek
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Feestdagen etc
Kerst
/
Sinterklaas