Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
koekjes
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte Bastognekoeken
Heerlijke zelfgemaakte Bastognekoeken met een rijke smaak van kandijsuiker en koekkruiden.
Porties:
20
koekjes
(inclusief rusttijd)
1
uur
uur
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
kom
Ingrediënten
▢
300
g
zelfrijzend bakmeel
▢
175
g
gezouten roomboter
▢
75
g
kandijsuiker
gemalen
▢
1
dl
kandijstroop
▢
3
eierdooiers
▢
1
theelepel
koekkruiden
▢
Boter
om in te vetten
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C en vet de bakplaat in met boter.
Doe het zelfrijzend bakmeel, roomboter, kandijstroop, eierdooiers en koekkruiden in een kom.
Meng alles goed tot een glad beslag.
Voeg de gemalen kandijsuiker toe en kneed het geheel tot een stevig deeg.
Dek de kom af met een theedoek en zet het deeg 1 uur in de koelkast om te rusten.
Maak van het deeg platte, rechthoekige hoopjes en leg ze op de ingevette bakplaat.
Bak de koekjes 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een kop warme chocolademelk of een glas dessertwijn zoals Sauternes.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
125
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
6
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter