Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte Berbere: Ethiopische Specerijenmix
Maak je eigen authentieke Berbere, een Ethiopische specerijenmix die je gerechten een warme, aromatische smaak geeft.
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
vijzel
Potje met deksel
Ingredients
▢
1
tl
korianderzaad of poeder
2 minuten geroosterd in een hete koekenpan, daarna fijn gemalen in een vijzel
▢
1
el
paprikapoeder
▢
1
tl
kardemompoeder
▢
½
tl
nootmuskaat
▢
1
tl
kurkuma
▢
½
tl
kaneelpoeder
Instructions
Rooster het korianderzaad (indien niet al in poedervorm) 2 minuten in een hete koekenpan.
Maal het geroosterde korianderzaad fijn in een vijzel.
Meng alle ingrediënten, inclusief het fijn gemalen korianderzaad, goed door elkaar in een kom.
Giet de specerijenmix in een schoon, droog potje met een deksel en bewaar op een koele, donkere plaats.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Kruidenmengsels
Land van herkomst
Ethiopië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch