Deze zelfgemaakte frietjes uit de Airfryer zijn goudbruin, krokant en vol smaak — precies zoals echte friet hoort te zijn. Minder vet, meer smaak en 100% ambachtelijk genieten!
Schil de aardappelen en snijd ze in lange frietjes van ongeveer 8 mm dik.
Laat ze minstens 30 minuten in koud water weken om overtollig zetmeel te verwijderen.
Giet af en dep de frietjes zorgvuldig droog met keukenpapier.
Verwarm de Airfryer voor op 160°C.
Meng de frietjes met olijfolie in een grote kom en verdeel ze gelijkmatig in de mand van de Airfryer.
Bak 16 minuten op 160°C.
Schud daarna de frietjes, verhoog de temperatuur naar 180°C en bak nog 12 minuten.
Schud halverwege nogmaals en bak tot ze goudbruin en krokant zijn.
Bestrooi met zout en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Heerlijk met verse mayonaise, knoflooksaus of truffelmayonaise. Serveer als bijgerecht bij vlees of vis.Wijnadvies:Een Cava is een verrassend goede match bij deze frietjes. De lichte bubbels en frisse zuren snijden door het zout en de knapperige aardappelen heen. Alsof je een klein feestje viert bij elke hap — zonder frituurgeur, mét elegantie!