Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte Gevogeltefond
Een rijke, zelfgemaakte gevogeltefond, ideaal als basis voor soepen, sauzen en stoofschotels. Dit klassieke basisrecept brengt de smaken van kip, groenten en kruiden perfect samen.
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Zeef
Ingrediënten
▢
1
kg
karkassen
poten en/of nekjes van gevogelte (bijvoorbeeld kip)
▢
Water
om alles te bedekken
▢
1
wortel
in stukken
▢
1
ui
in stukken
▢
1
prei
in ringen
▢
2
stengels
bleekselderij
in stukken
▢
2
teentjes
knoflook
geplet
▢
1
kruidnagel
▢
12
gekneusde
zwarte peperkorrels
Instructies
Breng de karkassen, poten en/of nekjes van gevogelte met ruim water aan de kook.
Schuim af zodra het kookt.
Voeg de wortel, ui, prei, bleekselderij, knoflook, kruidnagel en zwarte peperkorrels toe.
Laat de bouillon 1 uur zachtjes trekken en schuim regelmatig af.
Zeef de bouillon en laat het zachtjes inkoken tot 1 liter.
Gebruik de fond direct of bewaar hem gekoeld voor later gebruik.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc past goed bij gerechten waarin deze fond wordt verwerkt.
Voedingswaarden
Calories:
50
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
2
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Gevogelte
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst