Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte Kaassoufflés met Paneerlaagje
Porties:
6
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Siliconen spatels
Friteuse
Ingrediënten
▢
150
gram
jonge kaas
▢
75
gram
paneermeel
▢
6
plakjes
bladerdeeg
▢
1
ei
▢
Chilisaus
optioneel
▢
Snuf
peper
▢
Snuf
zout
▢
Frituurolie
Instructies
Verwarm de friteuse voor op 170 graden Celsius.
Snijd de jonge kaas in reepjes (als frietjes) met behulp van een scherp koksmes.
Zorg ervoor dat je minimaal twaalf reepjes hebt.
Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en verwijder het papiertje.
Leg ze met de bloemkant naar beneden op een snijplank.
Snijd de plakken doormidden en iets uitwijkend naar links.
Neem twee stukjes kaas en leg ze op het smallere deel van het bladerdeeg.
Leg vervolgens een bredere plak bladerdeeg (met de bloemkant naar boven) erbovenop, zodat de plakjes bladerdeeg elkaar precies overlappen.
Druk de randen stevig aan met een vork.
Doe paneermeel met peper en zout in een ruime schaal en kluts het ei in een andere schaal.
Haal de kaassoufflés eerst door het ei en daarna door het paneermeel.
Frituur de kaassoufflés gedurende 3 minuten tot ze goudbruin zijn.
Draai ze halverwege de baktijd om met een vork om gelijkmatig te bakken.
Let goed op tijdens het frituren om te voorkomen dat de kaassoufflés openbarsten.
Serveer de zelfgemaakte kaassoufflés eventueel met chilisaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige kaasvulling en het knapperige paneerlaagje van de kaassoufflés.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Snack