Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte Kapsalon met Friet en Shoarma uit de Airfryer
Probeer deze heerlijke zelfgemaakte kapsalon, met knapperige friet, sappig shoarmavlees en frisse salade, perfect bereid in de airfryer. Een smaakvolle traktatie voor twee!
Porties:
2
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
airfryer
koksmes
kom
Keukendoek
spiezen
Vierkant kapsalon bakje
Maatlepel
Ingrediënten
▢
400
g
shoarmavlees
of kippendij in repen met shoarmakruiden
▢
Gesneden ijsbergsla
naar smaak
▢
1
rode ui
gesnipperd
▢
4
gele cherrytomaatjes
▢
4
rode cherrytomaatjes
▢
Fijn gesneden peterselie
naar smaak
▢
1
bakje
Griekse yoghurt 0%
▢
2
tenen
knoflook
geperst
▢
1
theelepel
sambal
▢
500
g
aardappelen
▢
1
eetlepel
olie
▢
2
plakken
kaas
Instructies
Schil de aardappelen en snijd ze in frietjes.
Laat de frietjes minimaal een half uur in koud water weken.
Dep de friet droog met een keukendoek.
Doe de frietjes in een kom, voeg de olie toe en meng goed.
Verwarm de airfryer voor op 200°C.
Bak de friet 15 minuten op 190°C (Viva) of 13 minuten op 185°C (XL), schud ze tussendoor een paar keer.
Shoarmavlees bereiden:
Voeg na 15 minuten het shoarmavlees toe aan de airfryer bij de friet en bak het vlees 10 minuten mee, af en toe omscheppen.
Als je diepvriesfriet gebruikt, kun je het vlees en de friet samen in één keer 15 minuten bakken op 200°C.
Kapsalon samenstellen:
Leg de gebakken friet in een vierkant kapsalonbakje en verdeel het shoarmavlees erover.
Maak van de cherrytomaatjes kleurrijke spiezen.
Meng de Griekse yoghurt met knoflook en sambal, voeg wat water toe om de saus dunner te maken.
Leg op het shoarmavlees 2 plakken kaas en leg de spiezen er bovenop.
Bak alles nog eens 2 minuten in de airfryer op 200°C.
Afwerking:
Haal de spiezen van de kapsalon en giet de knoflooksaus over het geheel.
Garneer met ijsbergsla en gesnipperde rode ui.
Leg de gegrilde spiezen bovenop de salade en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories:
700
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland