Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte Knapperige Kruidnootjes
Deze knapperige, zelfgemaakte kruidnootjes zijn heerlijk kruidig en een onmisbare traktatie tijdens Sinterklaas. Bak ze zelf en geniet van de geur!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
huishoudfolie
kom
Bakplaat
Ingrediënten
▢
100
g
zelfrijzend bakmeel
▢
50
g
basterdsuiker
▢
1
theelepel
speculaaskruiden
▢
40
g
boter
in kleine stukjes
▢
2
eetlepels
melk
Instructies
Zeef het bakmeel, de basterdsuiker, speculaaskruiden en een mespunt zout boven een kom.
Voeg de boter en melk toe en wrijf met de vingers tot kruimels.
Kneed het deeg tot een stevige bal en verpak in huishoudfolie.
Laat het deeg 30 minuten opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol kleine balletjes van het deeg (ca.
1 cm doorsnede) en druk ze iets platter op de bakplaat.
Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in ca.
20 minuten goudbruin en gaar.
Laat ze afkoelen en bewaar ze luchtdicht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Meng 50 g fijngehakte pure chocolade door het deeg voor een extra lekkere twist.
Wijnadvies:
Lekker bij een glas warme chocolademelk of een kruidige glühwein.
Voedingswaarden
Calories:
210
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
9
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Koek
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Sinterklaas