Zeef 125 gram bloem en 55 gram maïzena in een kom en roer ze door elkaar.
Roer en klop er met scheutjes tegelijk 4 1/2 dl water en 3 eetlepels van de olie door tot een glad beslag is ontstaan.
Verhit een met heel weinig olie ingewreven koekenpannetje met een doorsnee van 15 cm.
Schep 2 eetlepels van het beslag in het midden van het pannetje en zwenk dit in het rond, zodat de hele panbodem met een dun laagje beslag wordt bedekt.
Bak tot het loempiavel van boven droog is, maar nog niet gekleurd en de rand van de pan loskomt.
Laat het loempiavel op een bord glijden en dek het af met een vochtige doek.
Bak loempiavellen tot al het beslag op is.
Leg een loempiavel op het werkvlak.
Leg er iets uit het midden een portie vulling op.
Vouw de zijkanten van het loempiavel strak over de vulling naar binnen en maak daarna een rolletje van het geheel, zodat de vulling helemaal is bedekt.
Breng met een kwastje wat ei op de deegranden aan en plak ze stevig op elkaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Vul de loempiavellen met je favoriete groenten, vlees of garnalen.
Serveer met zoetzure saus of chilisaus.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Riesling, of een koud biertje past goed bij loempia's.