Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de pitjes.
Snijd ze vervolgens in blokjes.
Verhit de olijfolie in een sauspan.
Voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe en fruit ze 2 minuten op laag vuur.
Voeg dan de tomatenpuree toe en bak nog een minuut door.
Voeg de gesneden tomaten, Italiaanse kruidenmix, suiker, zout en peper toe aan de saus.
Laat het geheel 5 minuten pruttelen tot je een dikke tomatensaus krijgt.
Halveer de afgebakken ciabatta over de lengte.
Verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de ciabatta-helften.
Bestrooi de saus met geraspte mozzarella en beleg met plakjes salami, olijven en blokjes paprika.
Bak de pizzabroodjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de kaas gesmolten is en de broodjes knapperig zijn.
Serveer de pizzabroodjes warm en geniet ervan!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Sangiovese of een fruitige rosé past goed bij deze smaakvolle pizzabroodjes. De levendige fruittonen van de wijn vullen de hartige en kruidige smaken van de pizza perfect aan.