Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte saucijzenbroodjes
Heerlijke zelfgemaakte saucijzenbroodjes met een krokante korst en een pittige gehaktvulling.
Porties:
8
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
Koelkast
Oven
Ingrediënten
▢
Azijn
▢
50
gram
bloem
▢
50
gram
boter
▢
½
ei
▢
350
gram
gehakt
▢
Ketjap manis
2 eetlepels
▢
Paprikapoeder
▢
1
kleine
ui
▢
Water
¼ dl
▢
Zout
Instructies
Snijd de boter in blokjes en meng met bloem en zout.
Voeg water met azijn toe en meng tot een bal.
Rol uit, vouw op, rol opnieuw uit.
Pak in folie en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
Rol opnieuw uit tot een lap van 35 x 10 cm.
Maak het gehakt aan met kruiden, ui en ei en vorm een worstje.
Leg het vlees op het deeg, rol op en plak de randen vast met water.
Leg op een natgemaakt bakblik en bestrijk met ei.
Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Snijd in stukken van 5 cm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer warm of koud.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn of een rosé.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Snack
/
Varkensvlees
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden