Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoervleesj van de mam
Limburgs zuurvlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koelkast
kom
ruime pan met een dikke bodem
vergiet
Ingrediënten
▢
500
gram
rundstoofvlees
of paardenstoofvlees
▢
azijn
▢
1
eetlepel(s)
peperbolletjes
▢
2
laurierbladeren
▢
5
jeneverbessen
▢
5
kruidnagels
▢
boter
▢
3
grote
uien
▢
Limburgse appelstroop
▢
ontbijtkoek
Instructies
Snijd het vlees in blokjes.
Doe het in een grote kom en giet er water/azijn bij, totdat het vlees bedekt is.
Voeg dan de specerijen toe.
Zet het 24 uur afgedekt in de koelkast om te marineren.
Giet daarna het vlees in een vergiet en vang de marinade op.
Laat het vlees goed uitlekken en dep het droog.
Verhit de boter in een ruime pan met een dikke bodem.
Bak hierin het vlees tot het goed bruin is.
Voeg dan de kleingesneden ui toe en bak deze mee, totdat ze gekleurd zijn.
Giet de marinade met de specerijen bij het vleesuienmengsel en laat het enkele uren op een klein vuur sudderen, totdat het vlees helemaal gaar is.
Haal de specerijen uit de pan.
Voeg 2 plakjes ontbijtkoek en 1 el stroop toe om het geheel te binden.
Voeg voor een wat zoetere smaak eventueel wat meer stroop toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met frites of brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Limburg
/
Nederland