Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoervleisch
zoals mijn moeder het vroeger maakte
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
mager runderpoulet
of paardenpoulet (paarden is smaakvoller)
▢
2
dl
azijn
▢
Peper
▢
Zout
▢
2
laurierblaadjes
▢
4
kruidnagels
▢
4
gedroogde
Spaanse pepertjes
▢
500
g
uien
▢
100
g
boter
▢
1
volle eetlepel suiker
▢
½
eetlepel
appelstroop
▢
2
plakjes
ontbijtkoek
Instructies
Doe het vlees in een kom met 2 dl water, azijn, 1 theelepel zout, ½ theelepel peper,
laurierblaadjes, kruidnagels en Spaanse pepertjes.
Laat het vlees minimaal 24 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Pel de uien en snipper ze fijn.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de uien glazig in ongeveer 5 minuten.
Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier.
Zeef 2 dl marinade vocht in een maatbeker; de rest wordt niet gebruikt.
Verhit de rest van de boter in een braadpan en bak het vlees in ongeveer 10 minuten bruin.
Voeg ui, suiker, appelstroop, ontbijtkoek en de rest van de marinade toe.
Laat het vlees met het deksel op de pan ongeveer 3 uur zachtjes sudderen totdat het zo gaar is dat het uit elkaar valt.
Verwijder de laurierblaadjes.
Als de saus te dun is, kun je deze eventueel binden met een maïzenapapje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met zelfgemaakte friet en appelmoes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Rundvlees
Land van herkomst
Limburg