Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoet-Hartige Kermisschotel met Buikspek en Stoofperen
Een traditioneel Brabants kermisgerecht van stoofperen met buikspek, een zoet-hartige combinatie.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
kg
mager gezouten buikspek
al dan niet gerookt
▢
Kaneel
pijpkaneel
▢
2
kg
stoofpeertjes
klein van stuk
▢
Suiker
▢
Azijn
Instructies
Schil de peertjes, laat het steeltje eraan en het klokhuis erin.
Schrap het steeltje schoon.
Stoof de peertjes gaar met suiker, pijpkaneel en een scheutje azijn.
Leg het buikspek enige tijd in royaal water om het te ontzouten en kook het vervolgens gaar in royaal schoon water.
Snijd het gare spek in plakken van ca.
1/2 cm.
Schik de plakken op een schotel en leg de peertjes eromheen met de steeltjes naar het midden van de schotel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
/
Noort Brabant
Jaargetijde:
Herfst
Feestdagen etc
Kermis