Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoete Aardappelstamppot met Rauwe Andijvie
Een heerlijke stamppot van zoete aardappel met andijvie en tofu, op smaak gebracht met chilipoeder.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
pan
Stamper
Ingrediënten
▢
1
struikje
andijvie
300 gram
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
grote
zoete aardappel
bataat
▢
2
eetlepels
vloeibare bakboter
▢
2
grote
uien
▢
3
aardappels
▢
100
ml
melk
▢
150
gram
tofu
▢
Chilipoeder
Instructies
Schil de aardappelen en snijd in stukken.
Kook de aardappelen in ca.
15 minuten gaar in weinig water.
Pel de uien en knoflook en snijd in snippers.
Fruit de uien en knoflook zacht in de bakboter op laag vuur.
Snijd de tofu in reepjes en bestrooi met chilipoeder.
Voeg de tofureepjes toe en bak mee.
Was de andijvie en snijd in smalle repen.
Verwarm de melk.
Maak van de gare aardappelen en hete melk puree.
Meng de uien met tofu en andijvie erdoor.
Warm goed door en breng op smaak met peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Maak de stamppot op smaak met koriander, nootmuskaat en peterselie.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
60
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch