Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Zoete abrikozenbloempjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
zachte roomboter
▢
60
gram
poedersuiker
▢
½
citroen
Geraspte schil er van
▢
1
klein
ei
▢
175
gram
tarwebloem
en extra voor het uitrollen
▢
4
eetlepels
abrikozenconfituur
Voor het glazuur:
▢
100
gram
poedersuiker
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
Kleurstof naar keuze
Instructies
Roer de boter met de suiker, citroenrasp en het ei glad.
Zeef de bloem boven het mengsel en kneed alles tot een deeg.
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Bedek twee bakplaten met bakpapier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven oppervlak dun uit.
Steek bloemvormige koekjes uit van ongeveer 5 cm en leg ze op de bakplaten.
Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 12 minuten.
Laat de koekjes afkoelen op de bakplaten.
Maak het glazuur door de gezeefde poedersuiker te mengen met citroensap en kleurstof.
Versier de helft van de koekjes met glazuur en laat dit uitharden.
Bestrijk de overige koekjes met abrikozenconfituur en plaats een geglazuurd koekje bovenop elk koekje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gebak
Land van herkomst
België