Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoete Amandel-Rozijnensalsa
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Koekenpan
schaal
Ingrediënten
▢
150
g
rozijnen
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
1½
dl
appelsap
▢
3
theelepels
chilipoeder
▢
3
eetlepels
amandelschaafsel
▢
1
zakje
verse basilicum
15 g
▢
Zout
▢
Versgemalen peper
Instructies
Breng in een pan de rozijnen samen met het citroensap, appelsap en chilipoeder aan de kook.
Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen tot het vocht verdampt is.
Laat het vervolgens afkoelen.
Rooster intussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
Laat de geroosterde amandelen op een bordje afkoelen.
Snijd de basilicumblaadjes in dunne reepjes.
Meng in een schaal de rozijnen, geroosterde amandelen en basilicum door elkaar.
Breng indien nodig op smaak met zout, versgemalen peper en een snufje chilipoeder.
Voedingswaarden (per portie):
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze zoete amandel-rozijnensalsa is heerlijk als topping op yoghurt, kwark, of als bijgerecht bij gegrild vlees of gevogelte.
Voedingswaarden
Calories:
247
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
38
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch