Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoete Biersoep met Rozijnen en Slagroom
Deze traditionele biersoep met rozijnen en slagroom heeft een rijke, zoete smaak en is perfect als hartverwarmend gerecht op koude dagen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Garde
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
125
g
rozijnen
▢
4
sneden
witbrood
▢
500
ml
Lindeboom pils
▢
1
l
water
▢
1
el
bloem
▢
1
ei
▢
Suiker
naar smaak
▢
Slagroom
naar smaak
Instructies
Week de rozijnen en het verkruimelde witbrood in 1 liter water tot de rozijnen goed gezwollen zijn.
Voeg het bier en suiker naar smaak toe en breng aan de kook.
Maak de bloem aan met een eetlepel water en roer dit door de soep om te binden.
Klop de eidooier los in een kom en meng er een klein beetje hete soep door.
Voeg, van het vuur af, het eimengsel al kloppend toe aan de soep.
Roer goed door en laat niet meer koken om schiften te voorkomen.
Serveer warm en garneer met een scheut slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met extra verkruimeld witbrood en een snufje kaneel voor een warme, kruidige touch.
Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep past het beste bij een licht en fruitig bier.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
5
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter