Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoete Duivekater Broden
Traditionele zoete duivekater broden, perfect voor een feestelijk ontbijt. Lekker met roomboter.
Porties:
8
excl. rijstijd
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
beslagkom
Oven
theedoek
Ingrediënten
▢
1
ei
bestrijken
▢
1
ei
deeg
▢
100
gram
suiker
▢
1
theelepel
kaneel
▢
2
dl
melk
lauw
▢
30
gram
gist
▢
50
gram
boter
▢
500
gram
bloem
▢
Zout
Instructies
Zeef de bloem in een kom en roer er zout door.
Los de gist op in de lauwe melk.
Smelt de boter en laat afkoelen.
Maak een kuiltje in de bloem en giet het gistmengsel en de melk erin.
Schep de helft van de bloem over het kuiltje.
Voeg suiker, kaneel en eidooier toe.
Giet de afgekoelde boter erbij.
Kneed tot een soepel deeg (15 minuten).
Sla het deeg op het aanrecht om het luchtiger te maken.
Verdeel het deeg in twee porties en laat 45 minuten rijzen.
Vorm puntbroden en laat 15 minuten rijzen.
Knip de broden in en krul de punten om.
Maak inkepingen aan de zijkant.
Bestrijk met losgeklopt ei.
Bak de broden 40 minuten op 200°C.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de duivekater warm met roomboter.
Wijnadvies:
Een glas melk of een kopje thee past goed bij deze zoete broden.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Broodjes
/
Gebak
/
Ontbijt
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Oud & Nieuw