Voeg kwark, melk, zonnebloemolie, suiker, zout en het ei toe.
Kneed snel met de handmixer voorzien van kneedhaken tot een glad deeg.
Zorg ervoor dat het deeg kleverig blijft.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot een rol.
Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol ze uit tot ongeveer 18 cm lange rollen.
Rol de uiteinden iets dunner uit en vorm ze tot halve maantjes.
Leg de broodjes op een bakplaat bekleed met bakpapier of een bakplaat met gaatjes.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop het ei los met de melk en bestrijk de broodjes hiermee.
Bestrooi de helft van de broodjes met maanzaad en de andere helft met sesamzaad.
Bak de broodjes in de voorverwarmde oven gedurende 17-20 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Laat de broodjes afkoelen op een rooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Deze zoete broodjes zijn ideaal voor het ontbijt of als een smakelijke snack bij de thee.Wijnadvies:Deze zoete broodjes passen goed bij een lichte dessertwijn zoals een Riesling Spätlese of een Moscato d'Asti. Hun zoetheid en fruitige aroma's vullen de subtiele smaak van de broodjes perfect aan.