Deze heerlijke Chinese zoetzure kip met ananas combineert een knapperige textuur met een perfecte balans tussen zoet en zuur. Een echte klassieker uit de Aziatische keuken!
Verwijder het vel van de kipfilet en snijd de kip in blokjes van 3 cm.
Besprenkel de kip met de ingrediënten van de marinade en meng goed.
Laat de kip 30 minuten marineren.
Snijd de selderij in dunne reepjes (julienne).
Giet de ananas af en bewaar het sap.
Maak het beslag door de desbetreffende ingrediënten goed te mengen.
Verhit de frituurolie tot 175°C.
Haal de kip door het beslag en frituur deze in porties gedurende 10 minuten tot goudbruin.
Laat de kip uitlekken op keukenpapier.
Verhit een wok op middelhoog vuur.
Doe het ananassap, water, tomatenketchup, azijn, suiker en een snufje zout in de wok en breng aan de kook.
Voeg de selderij, gefrituurde kip en ananas toe en roerbak 1 minuut op hoog vuur.
Meng de maïzena met koud water en voeg dit toe aan de wok.
Roerbak nog 1 minuut tot de saus iets indikt.
Serveer direct met rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze zoetzure kip met jasmijnrijst of gebakken noedels voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichtzoete Riesling past perfect bij de zoetzure smaken van dit gerecht.