Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoetzure vleesblokjes met ananas en noedels
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
1
pakje
Conimex Mix voor Chinese Zoetzuur
▢
400
varkensvlees
magere / blokjes
▢
2
rode paprika
▢
400
g
doperwtjes
diepvries
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
blikje
ananas
ca. 200 g stukjes
▢
1
pak
Conimex Wok Noedels
250 g
▢
5
eetlepel(s)
Conimex Wok Olie
Instructies
Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
Voeg het vlees toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken.
Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Pel de knoflook.
Was en halveer de paprika´s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Wok de blokjes vlees in 5 minuten in de droge wok.
Voeg een scheutje olie aan het vlees toe, laat dat even heet worden en wok dan de paprika 3 minuten mee.
Pers de knoflook erboven uit en wok nog 1 minuut.
Voeg de doperwtjes, de stukjes ananas met sap, 2½ dl water en de sausmix (uit het pakje) toe.
Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen.
Hussel de noedels erdoor en laat ze even warm worden (je kunt de noedels er ook apart bijgeven).
Verdeel over de kommen of borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Gebakken Uitjes, Atjar Tjampoer en Kroepoek Naturel op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variatietip:
Vervang de vleesblokjes door kip- of kalkoenfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Oosters