Kook de mosselen in licht gezouten water gedurende 10-15 minuten, tot de schelpen openstaan.
Haal de mosselen uit de schelpen en zet ze opzij.
Snijd de augurken in plakjes.
Verhit de roomboter in een grote pan en bak de augurken, champignons en zilveruitjes kort aan.
Strooi de bloem over de groenten en roer goed door.
Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de saus ongeveer 7 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met zout, peper, dragonbladeren en een snufje suiker.
Voeg de mosselen en gepelde garnalen toe aan de pan.
Laat het geheel kort opwarmen, maar niet meer koken.
Proef en breng indien nodig verder op smaak.
Garneer met verse dille en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de mosselragout met vers knapperig stokbrood of een portie rijst om de saus optimaal te benutten.Wijnadvies:Een lichtzoete Riesling of een droge Pinot Blanc past perfect bij de zoetzure smaken van dit gerecht.