Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoetzuur varkensvlees
Ik vond dit lekkerder dan van de Chinees.
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Wok
Ingrediënten
▢
350
gram
varkenshaas
in grove stukken gesneden
▢
3
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
1
teen
knoflook
gesnipperd
▢
1
prei
in ringen gesneden
▢
1
ui
gesnipperd
▢
½
paprika
in stukken gesneden
▢
1
stukje
gemberwortel of 1 eetlepel uit een potje
Go-Tan
▢
1
eetlepel(s)
goela djawa of bruine suiker
▢
½
eetlepel(s)
sereh uit een potje
Go-Tan
▢
flinke scheuten ketchup – BBQsaus – poestasaus of iets dergelijks
▢
maïzena om te binden
▢
1
theelepel
sambal oelek
of meer naar smaak
▢
zout
▢
margarine
om te bakken
Instructies
Verhit de margarine en bak daarin het varkensvlees (ik gebruikte zelf hamlappen, maar ik denk dat varkenshaas lekkerder is) rosé.
Haal het vlees uit de pan en leg op een bord.
Bak in de achtergebleven margarine de ui, knoflook, prei en paprika en voeg de gemberwortel, suiker, sereh, ketchup, sambal en zout toe.
Wok de groenten bijna gaar en voeg tot slot het vlees toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij witte rijst
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië