Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerborsjtsj
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
rauw rode bieten
▢
1
flinke wortel
▢
1 ½
liter
water
▢
2
gepelde en gehakte tomaten
▢
90
gram
gehakte lente-uitjes
▢
1
tak
gehakte bleekselderij
▢
4
grote
geschrapte nieuwe aardappelen in dobbelsteentjes
▢
150-175
gram
courgette in dunne plakjes
▢
bouquet garni
▢
zout
peper
▢
4
kruidnagelen
▢
bietenbouillon
▢
zure room
Instructies
Snijd de stengels en de bladeren van de bieten.
Gooi verwelkte of bruine exemplaren weg en snijd de rest in stukjes.
Blancheer ze 2 minuten in kokend zout water, giet ze af en zet ze apart.
Was de biet en rasp hem in luciferdikke reepjes in een grote pan.
Rasp de wortel en voeg hem met het water aan de biet toe.
Sluit de pan af, breng de inhoud aan de kook en laat hem 10 minuten sudderen.
Voeg dan de kleingesneden stengels en bladeren, de andere groenten en de kruiderijen toe.
Sluit de pan weer en laat de inhoud sudderen tot de groenten gaar zijn.
Verbeter de kleur met wat bietenbouillon en haal de soep van het vuur voor ze weer kookt.
U kunt er een paar eetlepels zure room door roeren, of de zure room apart serveren.
Tip: vaak wordt dillegroen gebruikt om borsjtsj te kruiden
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: vaak wordt dillegroen gebruikt om borsjtsj te kruiden
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Rusland