Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerfruit gebak
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kwastje
Oven
Ingrediënten
▢
250
Gram
Bladerdeeg
▢
2
Deciliter
Melk
▢
150
Gram
Room
Stijfgeklopt Met
▢
4
eetlepel(s)
Suiker
▢
3
eetlepel(s)
Custard Poeder
▢
2
Eidooiers
▢
200
Gram
Zomerfruit
Aardbeien, Kersen, Frambozen, Rode Bessen, Enz.
Instructies
Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 8 rechthoeken.
Verdeel een eidooier met een kwastje over vier plakjes.
Bak alle deegrechthoeken een kwartier op 180 graden.
Laat ze afkoelen.
Los de custard poeder en het overgebleven ei op in een beetje melk.
Breng de rest van de melk aan de kook.
Voeg het custardmengsel toe, verhit tot het dik wordt en laat de custard vervolgens afkoelen. Roer dan de slagroom erdoor.
Leg de deegrechthoekjes zonder eigeel op een bordje, lepel de helft van de custard erover, leg het fruit erop en dan de rest van de custard.
Leg het deegplakje met eigeel erbovenop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gebak