Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomersalade 3
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
tomaten
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
½
zakje
pijnboompitten
▢
1
dl
olijfolie
▢
peterselie
▢
½
dl
wijnazijn
▢
100
gram
bacon
▢
zout
▢
suiker
▢
mosterd
▢
Worcestershiresaus
Instructies
Bak de plakjes bacon zeer knapperig in een pan met dikke bodem zonder olie of boter en verkruimel ze dan.
Snijd de tomaten in dunne plakken en de ui in dunne ringen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Leg de tomaten, uiringen, verkruimelde bacon en geroosterde pijnboompitten op een platte schaal.
Vermeng voor de dressing de olie, azijn, knoflook, peterselie, een druppel
Worcestershiresaus, een snufje zout en een schep suiker met een flinke eetlepel mosterd en schenk de dressing in de schaal.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er zelfgemaakte pestosaus en spaghetti bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade