Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse doperwtensalade met munt
Een frisse zomersalade met doperwten, komkommer en een munt-roomdressing.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
snijplank
Ingrediënten
▢
Doperwten
gekookt, diepvries of blik
▢
1
komkommer
▢
Krulandijvie
▢
Verse
muntblaadjes
pepermunt of kruizemunt
▢
Mosterd
▢
Room
Instructies
Pluk de krulandijvie, was de blaadjes en laat ze goed uitlekken.
Vermeng de sla met de doperwten.
Snijd de komkommer in lange dunne reepjes of plakjes en meng door de sla.
Roer een roomsausje met mosterd.
Voeg fijngesneden muntblaadjes toe aan het roomsausje.
Maak de salade aan met het sausje.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Deze salade is ook heerlijk met kropsla.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch