Was de tomaat, snijd hem in vieren, verwijder het vocht en de pitjes, en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Hak de basilicum fijn.
Kook de aardappelen ± 10 minuten in weinig water met zout.
Voeg de bosui, wortel en spinazie toe en kook alles nog ± 10 minuten gaar.
Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak de runderworstjes in ± 8 minuten rondom bruin en gaar.
Giet de aardappelen en groenten af en stamp ze door elkaar.
Roer de zure room en basilicum door de stamppot en schep de stukjes tomaat erdoor.
Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot in een schaal en leg de worstjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de stamppot met een frisse groene salade of een stuk knapperig brood.Wijnadvies:Een frisse rosé past goed bij de zomerse smaken van de stamppot en de worstjes.